ГоловнаПолітика

Два чеських депутати незаконно відвідали Крим

Україна назвала їх політиками "зі зниженим порогом політичної гігієни".

Два чеських депутати незаконно відвідали Крим
Фото: tur-orlinoe.com.ua

Посольство України в Чехії висловило протест у зв'язку з незаконним візитом депутата Європарламенту Яромира Коглічека і сенатора Ярослава Доубрави в окупований Росією Крим.

"Мова про черговий рецидив порушення українського законодавства з боку згаданих політиків, які, незважаючи на неодноразові попередження, продовжують грубо ігнорувати не тільки українські закони, а й міжнародне право", - йдеться в заяві посольства.

У заяві наголошується, що велика частина чеського політикуму, а також чеський уряд однозначно стоять на позиціях підтримки територіальної цілісності України і засуджують російську агресію, а також окупацію Москвою частини української території.

"Щоб хоч якось обілити свої злочини, Росія хаотично шукає по всьому світу політиків зі зниженим порогом політичної гігієни, які готові брати участь у пропагандистських вояжах на окупований півострів. На жаль, кілька таких політиків знайшлися і в Чеській Республіці", - йдеться в заяві дипломатів.

Україна залишає за собою право застосувати до іноземних громадян, які грубо і систематично порушують правила в'їзду на окуповані території, весь спектр санкцій, передбачених українським законодавством.

Нагадаємо, що комуністи Коглічек і Доубрава не вперше приїжджають до Криму. Попереднього разу, наприклад, вони були на півострові в квітні для відвідування форуму в Ялті.

Згідно з повідомленнями кримських новинних видань, цього разу Коглічек і Доубрава приїжджали подивитися парад на честь Дня ВМФ. Окрім них, на парад приїхав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram