ГоловнаПолітика

Засідання комісії Україна-НАТО в рамках саміту в Брюсселі не відбудеться через Угорщину, - Климпуш-Цинцадзе

У рамках саміту відбудеться засідання Україна-Грузія-НАТО.

Засідання комісії Україна-НАТО в рамках саміту в Брюсселі не відбудеться через Угорщину, - Климпуш-Цинцадзе
Фото: www.kmu.gov.ua

Угорщина продовжує блокувати проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні, у зв'язку з чим засідання не відбудеться в рамках саміту НАТО в Брюсселі 11-12 липня.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, засідання комісії Україна-НАТО на рівні голів держав і урядів не буде проведено під час засідання саміту", - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе уточнила, що через блокування Угорщиною, радше за все, в найближчому осяжному майбутньому засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні провести не вдасться.

У той самий час вона повідомила, що в рамках саміту проходитиме засідання Україна-Грузія-НАТО, під час якого відбудеться предметна дискусія з країнами-членами альянсу з приводу протидії загрозам.

Нагадаємо, в червні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Петра Порошенка взяти участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО на рівні голів держав і урядів, а також у зустрічі високого рівня учасників і партнерів миротворчої місії "Рішуча підтримка" в Афганістані.

У лютому Угорщина заблокувала друге міністерське засідання НАТО. У жовтні минулого року Будапешт ветував скликання засідання комісії НАТО-Україна, заплановане на 6 грудня. Чинячи тиск на Україну, влада Угорщини вимагали перегляду мовної норми закону про освіту. 22 червня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна більше не буде блокувати участь України в липневому саміті НАТО. У той самий час рішення Угорщини про блокування політичних зустрічей комісії залишається чинним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram