ГоловнаПолітика

Мінінформполітики закликало Facebook блокувати російську пропаганду

МІП звертає увагу на блокування сторінок українських активістів.

Мінінформполітики закликало Facebook блокувати російську пропаганду
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

Міністерство інформаційної політики України звернулося до керівництва компанії Facebook з проханням припинити діяльність проросійських і сепаратистських інформаційних ресурсів у соціальній мережі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

МІП звертає увагу на блокування сторінок українських активістів, що на думку відомства, є порушенням "соціальною мережею свободи слова українських користувачів, а також де-факто політикою сприяння поширенню фейкових новин і пропаганди" Росією та угрупованнями "ДНР/ЛНР".

"Міністерство інформаційної політики просить керівництво компанії зробити неможливим використання інструментарію Facebook як засобу обмеження свободи слова українських активістів, що протистоять гібридній війні, розв'язаній РФ, і натомість вжити оперативних та дієвих заходів щодо припинення функціонування в соціальній мережі сторінок і груп, діяльність яких суперечить стандартам спільноти , оскільки їх діяльність має деструктивні наслідки для українського народу, а також для іміджу самої компанії", - йдеться у повідомленні.

Міністерство звертає увагу, що в офіційних стандартах Facebook зазначено, що спільнота не припускає присутності в соціальній мережі організацій і осіб, що займаються терористичною діяльністю. А українські органи державної влади визнають "ДНР" і "ЛНР" саме терористичними організаціями.

Раніше повідомлялося, що в підконтрольному владі Мирнограді мовлять російські та сепаратистські телеканали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram