ГоловнаПолітика

Ситник впевнений, що звільнення Холодницького стане "знаковим"

Голова НАБУ сподівається, що КДКП прийме "законне рішення".

Ситник впевнений, що звільнення Холодницького стане "знаковим"
Артем Ситник
Фото: nikorupciji.org

Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що справа Холодницького може стати "знаковим рішенням" для всієї прокуратури, й сподівається, що голова САП буде звільнений.

Про це Ситник заявив у інтерв'ю Укрінформу.

"Ми написали скаргу, до якої були залучені певні матеріали ... Ми відправимо пояснення до нашої скарги з урахуванням рішення й відправимо в Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів (КДКП)", - сказав він.

Голова НАБУ сподівається, що КДКП прийме "законне рішення". Ситник не сумнівається, що допущені порушення дають підстави для звільнення Холодницького з посади.

За його словами, 52 з 53 сторінок рішення доповідача містять висновок про те, що всі доводи, скарги є обґрунтованими, але в останньому є спроба "використовувати певну юридичну казуїстику в Законі "Про прокуратуру".

Винесення догани замість звільнення Холодницького, на переконання Ситника, стане загрозою всієї правоохоронної системи взагалі.

Коли відбудеться засідання комісії, керівник бюро не знає, але це не може відбутися швидше, ніж через 10 днів після вручення рішення особі, щодо якої проводиться розслідування.

Сам Холодницький підтвердив, що дав відповідні пояснення КДКП.

Нагадаємо, Холодницький очолює САП з моменту її створення в 2015 році.

У кінці березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що попросив КДКП розглянути питання про зняття Холодницького з посади. У квітні КДКП відкрила дисциплінарне провадження щодо Холодницького. Сам голова САП в коментарі LB.ua сказав, що не збирається добровільно йти у відставку й буде захищатися перед комісією прокурорів.

Як відомо, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що зібрані в результаті прослуховування докази свідчать про "злив" Холодницькому інформації про підготовлювані обшуки тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися; про тиск на підлеглих прокурорів; про тиск на суд для прийняття незаконних рішень; про підбурювання свідка до надання неправдивих показань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram