ГоловнаПолітика

Тимошенко обговорила з послом США, як тиснути на Росію

Тимошенко обговорила з послом США, як тиснути на Росію
Фото: ba.org.ua

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч з директором Євразійського центру імені Діну Патричі "Атлантична рада" (Atlantic Council), колишнім послом США в Україні Джоном Гербстом.

Про це повідомляється на сайті політсили.

Відзначається, що політики обговорили ситуацію в Україні, зосередившись на питаннях, пов'язаних з агресією РФ проти України й допомогою світової спільноти для відновлення миру в нашій країні.

Тимошенко подякувала США за підтримку й наголосила на необхідності продовжувати політику санкцій проти РФ до повернення Україні окупованого Донбасу й анексованого Криму.

"Завдання України й всього цивілізованого світу - зупинити агресію, розв'язану путінською Росією проти України, й звільнити від російської окупації Крим й Донбас", - наголосила вона.

За її словами, для цього необхідно продовжувати співпрацю з США в декількох напрямках:

- посилювати економічний й політичний тиск на Кремль через санкції такої сили, яка змусила б Росію до миру й припинення війни;

- посилювати дипломатичний тиск на Росію;

-поглиблювати військово-технічне співробітництво для того, щоб українська армія була оснащена й організована за найвищими стандартами, що включає в себе створення ефективної системи протиповітряної оборони, відродження військово-морських сил й зміцнення можливостей протистояти наземному вторгненню.

"Звільнити територію України від окупантів - це найголовніше завдання для мене й моєї політичної сили", - заявила Тимошенко.

Гербст, в свою чергу, зазначив, що США підтримували й будуть підтримувати незалежність, суверенітет й територіальну цілісність України.

Співрозмовники також обговорили проведення реформ в Україні й боротьбу з корупцією. У зустрічі також брав участь заступник керівника "Батьківщини", голова Комітету Ради з прав людини Григорій Немиря.

Нагадаємо, раніше Гербст заявив, що США говоритимуть з Росією з позиції сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram