ГоловнаПолітика

Сенцов написав у листі про своє самопочуття

"Моє здоров'я - кожен бачить те, що хоче бачити".

Сенцов написав у листі про своє самопочуття
Фото: http.sprotyv.info

Політв'язень Олег Сенцов, засуджений до 20 років ув'язнення в Росії, написав листа актрисі Риммі Зюбіній, в якому, зокрема, згадав про своє самопочуття.

Повний текст листа Зюбіна опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук.

"Римма, привіт! Дякую за черговий прекрасний лист. Не дивуйся, що відповідь приходить не скоро. Це ж не звичайна електронна пошта, що приходить на мій ноутбук!:) Спочатку його читає цензор та інші зацікавлені особи, потім його роздруковують і віддають мені і не того ж дня. Потім я пишу відповідь і процедура повторюється у тій же послідовності. Тож якщо в загальному, відповідь приходить через тиждень, але це нормальна швидкість для цієї системи. Тому що звичайні паперові листи з України йдуть місяць і стільки ж назад. Та й губляться часто, на відміну від електронних, долю яких можна відстежити.

З дзвінком та ж ситуація - пробитися дуже складно.Там з-за кордону один автомат на весь табір. Тому, звичайно, пробуйте, але не факт, що до мене дійде черга. Або що взагалі такий дзвінок дозволять, сама розумієш, така ситуація навколо мене; і тут зокрема, тож не партеся, є ж листи!

Я відчуваю себе нормально, незважаючи на 51 день, звичайно не так чудово, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам, моє здоров'я - кожен бачить те, що хоче бачити."

(Далі про постановку п'єси "Номери")

"Взагалі дякую Вам усім за те, що Ви робите. Сподіваюся, що вистава вийде і вийде хорошою.

І за дитячий проект "КласАкт" окреме спасибі. Діти - це наше все, дітки це ми в майбутньому, і добре, що ви про них дбаєте.

Удачі! Обіймаю і поважаю. Олег. 3.07.18 р."

Нагадаємо, 5 липня вперше з 2014 року із Сенцовим зустрілася двоюрідна сестра Наталія Каплан. Вона повідомила, що Олег зараз важить 75 кг за зросту 190 см, за час голодування він втратив 15 кг. 

"Олег сильно схуд і сильно постарів - це відразу кидається в очі, особливо коли так довго його не бачив. Він вмирати не збирається, і здаватися теж", - сказала Каплан.

Сьогодні вже 55-й день голодування Сенцова. Його затримали 2014 року. А у 2015-му йому пред'явили звинувачення в тероризмі і засудили до 20 років в'язниці.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram