ГоловнаПолітика

У Кремлі заявили, що лист Ягланда "не може стати підставою" для помилування Сенцова

Пєсков не знає, чи отримав Путін прохання генсека Ради ЄС.

У Кремлі заявили, що лист Ягланда "не може стати підставою" для помилування Сенцова
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що не знає, чи дійшов до Кремля лист генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда з проханням помилувати українського політв'язня Олега Сенцова, але "з точки зору російського законодавства він не є підставою для будь-яких юридичних дій".

Про це Пєсков заявив журналістам у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Напевно, його було направлено дипломатичними каналами. Поки що я не бачив цього листа, тому нічого не можу сказати", - сказав він.

"Ви знаєте, що таке прохання з точки зору російського законодавства не може стати підставою для якихось дій, тому що ви знаєте, яка процедура помилування в Російській Федерації", - додав Пєсков.

20 червня Ягланд відвідав Москву, де зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і омбудсменом Тетяною Москальковою. За словами заступника генсекретаря Ради Європи Даніеля Гольтгена, під час переговорів з Путіним питання звільнення українських політичних в'язнів він не порушував. Після зустрічі з Москальковою Ягланд заявив, що Сенцова необхідно помилувати "з гуманітарних причин" і пообіцяв подати прохання про помилування на підставі Європейської конвенції з прав людини.

Нагадаємо, Сенцова у 2015 році засудили до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. Його і Олександра Кольченка, який отримав 10 років колонії, затримали в травні 2014 року в анексованому Росією Криму та звинуватили в створенні на території півострова терористичного співтовариства.

14 травня Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів. 28 травня він почав отримувати в колонії підтримуючу терапію.

Нагадаємо, раніше Сенцов відмовився просити Путіна про помилування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram