ГоловнаПолітика

Порошенко відвідає Кувейт і Катар

Візити заплановані з 18 до 20 березня.

Порошенко відвідає Кувейт і Катар
Фото: Макс Левин

Президент України Петро Порошенко 18-19 березня здійснить державний візит в Державу Кувейт, а 19-20-го - офіційний візит до держави Катар, повідомляє прес-служба глави держави.

Програма візиту до Кувейту передбачає переговори Порошенка з еміром цієї держави шейхом Сабахом аль-Ахмедом аль-Джабером ас-Сабахом, прем'єр-міністром Кувейту Джабером аль-Мубараком аль-Хамадом аль-Сабахом, головою Національної асамблеї Кувейту Марзуком Мухаммадом Алі аль-Ганімом, а також з віце-прем'єром, міністром закордонних справ шейхом Сабахом Халідом аль-Хамадом аль-Сабахом.

Крім того, президент зустрінеться з керівництвом провідних інвестиційних фондів Кувейту.

"В рамках візиту планується обговорення широкого спектру питань українсько-кувейтської співпраці в торговельно-економічній, військово-технічній, інвестиційній та гуманітарній сферах. Планується підписання низки двосторонніх документів", - йдеться в повідомленні прес-служби.

19-20 березня Порошенко відвідає з офіційним візитом Державу Катар, де передбачені його переговори з еміром цієї держави шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані та прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ шейхом Абдуллою бін Насером Аль Тані.

Крім цього, президент України проведе окремі зустрічі з виконавчим директором Катарської інвестиційної адміністрації шейхом Абдуллою бін Мухаммедом Аль Тані та провідними катарськими бізнесменами.

Передбачається також участь президента у відкритті міжнародної агропромислової виставки "Qatar International Agricultural Exhibition-2018".

В рамках візиту планується обговорення широкого спектру питань українсько-катарської співпраці в торговельно-економічній, інвестиційній, енергетичній, сільськогосподарській та інших сферах.

Заплановано підписання низки двосторонніх документів.

Нагадаємо, восени минулого року президент Порошенко здійснив візити в Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram