ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про відновлення кредитування бізнесу на Донбасі

Рада ухвалила закон 21 грудня.

Порошенко підписав закон про відновлення кредитування бізнесу на Донбасі
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон, що відновлює можливість позикового фінансування малого та середнього бізнесу на теренах Донбасу, де проводиться операція Об'єднаних сил. Закон "Про внесення змін до закону "Про тимчасові заходи на період проведення АТО" було ухвалено Верховною радою 21 грудня 2017 року.

"Підписав закон, який знімає введені раніше обмеження для кредитування малого і середнього бізнесу на тій частині території проведення операції Об'єднаних сил, яка підконтрольна Україні", - написав Порошенко у Twitter.

Під час ухвалення цього законопроекту (№7338) 21 грудня 2017 року народний депутат Максим Єфімов (фракція БПП) пояснив, що три роки тому було ухвалено рішення про введення мораторію на стягнення за договорами іпотеки та застави, а також заблоковано можливість укладення нових договорів для банків на території Донецької і Луганської областей.

За його словами, якщо тоді це було доцільно, то тепер це стало перешкодою для отримання нових кредитів за договорами іпотеки, оскільки заборонено стягнення заставленого майна, зокрема і на підконтрольній території, зазначає Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що банки як і раніше будуть позбавлені можливості в односторонньому порядку змінювати умови і виводити активи з-під дії мораторію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram