ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Ердогана не визнавати результатів виборів президента Росії в Криму

"Крим - це Україна. І ми розраховуємо на традиційну підтримку з боку Туреччини".

Порошенко закликав Ердогана не визнавати результатів виборів президента Росії в Криму

Президент Петро Порошенко закликав свого турецького колегу не визнавати результатів нелегітимних виборів, а також утриматися від участі турецьких громадян в їх моніторингу на тимчасово окупованому півострові.

Про це інформує прес-служба голови української держави.

"Крим - це Україна. І ми розраховуємо на традиційну підтримку з боку Туреччини", - заявив Петро Порошенко  під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Голова Української держави подякував президенту Туреччини за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Під час розмови сторони погодили графік подальших контактів на вищому рівні, в тому числі з метою проведення Сьомого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Співрозмовники також висловилися за якнайшвидшу фіналізацію переговорів щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі між двома державами.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Україна не визнає вибори президента РФ на території анексованого Криму і введе санкції проти їх організаторів. Він також закликав країни G7 засудити і не визнавати ці вибори.

Напередодні Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України закликало кримчан не брати участь у виборах 18 березня.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram