ГоловнаПолітика

Порошенко закликав G7 засудити і не визнавати вибори президента РФ в анексованому Криму

"Це може зруйнувати політику "єдиного голосу" щодо виборів у Криму", - підкреслив президент.

Порошенко закликав G7 засудити і не визнавати вибори президента РФ в анексованому Криму
Петр Порошенко на встрече с послами "Большой семерки".
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко закликає країни "Великої сімки" засудити і не визнавати вибори президента Росії в анексованому Криму, які відбудуться 18 березня.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Я хотів би обговорити російські вибори 18 березня. Було б критично важливим для нас отримати вашу тверду заяву про засудження та невизнання російських виборів у Криму", - сказав Порошенко під час зустрічі з послами країн G7.

Президент також звернувся до присутнього на зустрічі голови представництва ЄС в Україні Хюгу Мінгареллі і подякував йому і віце-президенту Єврокомісії за позицію ЄС у цьому питанні.

"Було б також важливим, щоб ви не дозволили вашим громадянам відвідати Крим з метою моніторингу виборів там", - підкреслив Порошенко.

Він додав, що йдеться, зокрема, про представників Франції, Австрії та Фінляндії.

"Це може зруйнувати політику "єдиного голосу" щодо виборів у Криму", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Україна не визнає вибори президента РФ на території анексованого Криму і введе санкції проти їх організаторів. Він також закликав ЄС вчинити аналогічно.

Напередодні Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України закликало кримчан не брати участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram