ГоловнаСвіт

Європарламент вирішив не скеровувати спостерігачів на вибори в РФ

Якщо окремі депутати вирішать спостерігати за виборами, то за власною ініціативою.

Європарламент вирішив не скеровувати спостерігачів на вибори в РФ

Європейський парламент відмовився скеровувати спостерігачів на президентські вибори в Росії 18 березня, а також в Азербайджані 11 квітня.

Про це в середу заявили співголови групи Європарламенту із підтримки демократії Девід Макалістер і Лінда Макаван, повідомляє Укрінформ.

"Європарламент не буде спостерігати за цими електоральними процесами і, отже, також коментувати цей процес і його результати, які будуть оголошені. Жоден окремий депутат Європарламенту не буде мати мандата спостерігати і коментувати ці електоральні процеси від імені ЄП", - зазначили в законодавчому органі ЄС.

Як пояснили в Європарламенті, якщо окремі депутати вирішать спостерігати за виборами, то це вони робитимуть за власною ініціативою, і Європарламент не буде нести відповідальність за будь-які заяви або дії щодо цього.

"Пропозиції російських організацій деяким міжнародним спостерігачам покрити витрати на подорож та розміщення суперечать основним етичним принципам спостереження за виборами", - зазначили в Європарламенті.

Нагадаємо, напередодні Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України закликало кримчан не брати участь у виборах президента Російської Федерації 18 березня.

Раніше президент Петро Порошенко закликав не скеровувати спостерігачів на вибори президента РФ у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram