ГоловнаПолітика

Порошенко закликав не скеровувати спостерігачів на вибори президента РФ у Криму

"Наміри РФ прямо суперечать міжнародному праву".

Порошенко закликав не скеровувати спостерігачів на вибори президента РФ у Криму
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко вважає, що наміри Російської Федерації провести голосування на президентських виборах на території анексованого Криму прямо суперечать міжнародному праву.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, повідомляється на сторінці Порошенка у Фейсбуці.

"Наміри Кремля провести голосування на президентських виборах на території українського Криму прямо суперечить міжнародному праву. Під час зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні закликав міжнародних партнерів не тільки до політичного засудження проведення незаконного виборчого процесу на півострові, але і вжити належних заходів для недопущення своїх громадян до так званого "міжнародного спостереження", - написав президент.

Нагадаємо, вибори президента РФ призначені на 18 березня 2018 року - річницю російської анексії Криму.

Порошенко і Верховна Рада закликали не визнавати результати майбутніх виборів в анексованому Криму. Між тим, російські окупанти почали кидати в поштові скриньки кримчан запрошення на вибори.

Раніше прокуратура Криму попередила громадян України, що в разі їхньої участі в організації проведення російських виборів у анексованому Криму, їм загрожує відповідальність за статтею кримінального кодексу "державна зрада". А міністр закордонних справ Павло Клімкін виступив за введення санкцій щодо всіх, хто причетний до виборів президента РФ у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram