ГоловнаПолітика

Зі 111 осіб, затриманих біля Ради, 15 мали статус УБД

У лавах поліції було кілька сотень ветеранів.

Зі 111 осіб, затриманих біля Ради, 15 мали статус УБД
Фото: Макс Требухов

Зі 111 осіб, яких затримали в суботу під час зачистки наметового містечка біля Верховної Ради, 15 мали статус учасника бойових дій. З них семеро раніше служили в батальйоні Національної гвардії "Донбас".

Про це повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

"Ще двоє заявили про це усно, але не надали жодного документа на підтвердження цього. Посвідчення «Інвалід війни» мали ще двоє затриманих", - написав він у фейсбуці.

Зі 111 осіб тільки одному повідомили про підозру, це учасник бойових дій Микола Чудовський. Він звинувачений у хуліганстві за участь у бійці з правоохоронцями 27 лютого 2018 року.

Ще один затриманий ветеран з 2015 року перебував у розшуку Святошинським управлінням поліції за наркотики (стаття 309 Кримінального кодексу). Також на чотирьох жінок, які не є учасницями бойових дій, поліція склала адміністративні протоколи.

При цьому в лавах поліції, яка несли службу біля Верховної Ради вранці 3 березня, було щонайменше "кілька сотень учасників бойових дій", додав Шевченко.

Нагадаємо, вранці 3 березня поліція розпочала ліквідацію наметового містечка під Верховною Радою, який перебував там з осені минулого року. В результаті виникли сутички, за підсумками яких до відділень поліції забрали 100 осіб, близько десяти отримали травми. Постраждали також сім співробітників Національної поліції. У поліції заявили, що знайшли на території наметового містечка дев'ять гранат РГД-5, запали, коктейлі Молотова, п'ять димових мін.

За фактами подій 3 березня відкрито три кримінальні провадження: за ч.2 ст.345 (погроза чи насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст.365 (перевищення влади чи службових повноважень співробітником правоохоронного органу), ч.3 ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram