ГоловнаСвіт

США ввели нові санкції проти КНДР через убивство брата Кім Чен Ина

Для вбивства було використано хімічну зброю.

США ввели нові санкції проти КНДР через убивство брата Кім Чен Ина
Ким Чен Нам

США ввели нові санкції проти Північної Кореї у зв'язку з убивством єдинокровного брата лідера КНДР Кім Чен Ина Кім Чен Нама.

"США рішуче засуджують використання хімічної зброї для вбивства", - йдеться в повідомленні Держдепу.

У повідомленні стверджують, що Сполученими Штатами було встановлено застосування владою Північної Кореї для вбивства Кім Чен Нама отруйної речовини VX, що належить до розряду хімічної зброї.

Держдепартамент наголосив, що Вашингтон не має наміру дозволяти КНДР розробку і застосування будь-яких видів зброї масового ураження.

Додаткові санкції вводять з 5 березня 2018 року.

Кім Чен Нам - старший брат нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ина. У них різні матері, але один батько - померлий 2011 року Кім Чен Ір. Брат північнокорейського лідера був убитий в лютому 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура. За даними малайзійської прокуратури, він помер після того, як на нього напали двоє дівчат, одна з яких накинула йому на обличчя хустку, просочену отруйною речовиною. Обох жінок згодом заарештували. 1 березня минулого року їм висунули звинувачення. Однак визнати свою провину вони відмовилися, заявивши, що не знали, що робили, і думали, що беруть участь у реаліті-шоу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram