ГоловнаСвіт

Навпроти маєтку російського чиновника Шувалова побудували будинок без вікон

Жителям Підмосков'я заборонено дивитися на палац віце-прем'єра.

У підмосковному селищі Заріччя побудували багатоповерховий будинок, ціла стіна якого зовсім без вікон. Зроблено це для того, щоб закрити вид на приватний маєток першого віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова.

Про це йдеться в сюжеті російського опозиціонера Олексія Навального.

"Квартири з південно-східного торця відокремлені від виду на дачу Шувалова спеціальними бетонними заслонами. Ці заслони виступають на метр-два і, буквально як ширма, заступають огляд, щоб житель квартири не міг висунутися з вікна і подивитися праворуч. Позаду ще один корпус, головний у цьому житловому комплексі. І... в ньому буквально немає вікон на південну сторону. Ціла секція, третина чи чверть будівлі побудовані без єдиного вікна", - заявив політик. Перед будинками, побудованими по сусідству, звели будівлю-стіну, одна з головних задач якої, на думку Навального, - "закривати мешканцям огляд".

На сайті архітектурного бюро, який розробив проект будинку без вікон, прямо сказано, що "на південь не можна було робити вікна з міркувань безпеки".

Навальний зазначає, що маєток Шувалова площею 4174 кв. м розташований на території 7,5 га з власним лісом. За його оцінками, вартість такого палацу - 8-10 млрд рублів.

Нагадаємо, що Навальний не вперше робить розслідування, що стосуються Шувалова. 2015 року він повідомив, що Шувалов має квартиру в Лондоні вартістю 11,4 млн фунтів, а 2016 року розповів про придбання чиновником десяти квартир у сталінській висотці в центрі Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram