ГоловнаСвіт

У Польщі запустили інфолінію для заробітчан з України

Українці часто стають жертвами недобросовісних роботодавців.

У Польщі запустили інфолінію для заробітчан з України
Фото: radiopolsha.pl

У Державній інспекції праці Польщі заявили про запуск спеціальної інфолінії для громадян України, які працюють в Польщі, повідомляє Радіо Польща.

Голова інспекції Веслав Лищек підкреслив, що в країні працює понад 2,5 мільйона іноземців, серед яких 800 тисяч не працевлаштовані легально. Він підкреслив, що ця ситуація повинна змінитися - всі працівники в Польщі повинні платити податки в державну казну.

"Українці зможуть отримати юридичну консультацію з приводу легального працевлаштування в Польщі. Вони зможуть дізнатися, які умови потрібно виконати, щоб працювати легально. Також їм можуть порадити як, наприклад, написати скаргу на роботодавця і привести до того, щоб інспектор праці зайнявся справою конкретного іноземця", - підкреслив він.

Веслав Лищек зазначив, що часто українці стають жертвами недобросовісних роботодавців, які не виплачують вчасно зарплату і не забезпечують належних умов праці.

Як повідомлялося, з 2018 Польща змінила правила працевлаштування іноземців. Декларацію про намір працевлаштувати іноземця повинні замінити платними дозволами на сезонні роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram