ГоловнаПолітика

Польща стурбована маршем націоналістів у Львові

Нацкорпус хотів показати, що "Львів - це бандерівське місто".

Польща стурбована маршем націоналістів у Львові
Фото: 2000.ua

Міністерство закордонних справ Польщі стурбоване антипольськими гаслами на марші націоналістів у Львові.

Такого типу події можуть викликати непотрібну напруженість між громадянами обох країн, повідомляють в оприлюдненому у вівторок комюніке.

МЗС Польщі також висловило стурбованість загостренням наративу деяких політичних кіл України щодо Польщі та поляків. Відомство наголосило, що Польща багато років підтримує Україну як у політичному й оборонному аспектах, так і в економіці, включаючи енергетику.

У цьому контексті Міністерство закордонних справ Польщі висловлює надію на те, що українська влада відсторониться від поглядів, представлених організаторами маніфестації у Львові і пов'язаними з ними колами.

МЗС Польщі ще раз підкреслило свою готовність до подальшого діалогу з правових питань, що випливають з минулого.

Нагадаємо, увечері в неділю, 4 березня, центральними вулицями Львова пройшла смолоскипна хода активістів праворадикальних організацій, приурочена до дня загибелі головнокомандувача УПА Романа Шухевича 5 березня 1950 року в бою з каральним загоном радянських спецслужб. За даними організаторів, участь у ході взяли близько тисячі осіб. Учасники маршу, зокрема, вигукували гасла "Місто Львів не для польських панів". Хода стала відповіддю на "антибандерівський" закон, прийнятий у Польщі, націоналісти хотіли показати, що "Львів - це бандерівське місто".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram