ГоловнаПолітика

Порошенко: жодна країна не провела стільки реформ за останні півроку

"Протягом трьох років мого президентства ми зробили більше реформ, ніж у попередні 25 років".

Порошенко: жодна країна не провела стільки реформ за останні півроку
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в інтерв'ю британському виданню Financial Times заявив, що Україна провела стільки реформ за останні півроку, як жодна інша країна у світі.

"Останні півроку були дуже насичені активними реформами. І навряд чи ви знайдете будь-яку іншу країну у світі, яка зробила так багато", - наводяться на сайті голови держави слова Порошенка.

Серед досягнень України він назвав освітню реформу, реформу системи охорони здоров'я, зокрема реформу сільської медицини та впровадження телемедицини, пенсійну реформу, прийняття нового закону про приватизацію, судову реформу.

"І я пишаюся тим, що МВФ сказав, що протягом трьох років мого президентства ми зробили більше реформ, ніж у попередні 25 років", - заявив Порошенко.

При цьому він відзначив реформування української армії і будівництво доріг.

Також Порошенко висловився за якнайшвидше ухвалення закону про Антикорупційний суд.

"Моя єдина вимога - Конституція. Чому? Тому що я - гарант Конституції. І проти того, щоб наступного дня будь-хто міг прийти в Конституційний Суд і призупинити цей закон. Це було б катастрофою", - зазначив він.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект про Вищий антикорупційний суді. Протягом доопрацювання в документі повинні врахувати вимоги Заходу до процедури його формування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram