ГоловнаПолітика

Умеров запропонував не визнавати президентство Путіна через "вибори" у Криму

Якщо світ не визнає Крим територією Росії, то є всі підстави не визнати результати виборів загалом по країні.

Умеров запропонував не визнавати президентство Путіна через "вибори" у Криму
Фото: Сергей Нужненко

Проведення Росією президентських виборів в окупованому Криму є підставою для світової спільноти не визнавати майбутнє президентство Володимира Путіна. Про це під час симпозіуму в Європейському колегіумі Натолін у Варшаві під назвою "Революція, війна і її наслідки" заявив кримськотатарський активіст, колишній в'язень Кремля Ільмі Умеров, повідомляє Укрінформ.

"Через два дні в Росії відбудуться вибори, в яких передбачається і участь Криму. Якщо світ не визнає Крим територією Росії, якщо світ продовжує вважати Крим частиною України, то є всі підстави не визнати результати виборів загалом по країні", - заявив Умеров.

Він додав, що таким чином буде підстава не визнавати чергове майбутнє президентство Путіна.

Він також зазначив, що "серйозним іміджевим ударом" по Росії була б відмова багатьох країн брати участь в Чемпіонаті світу з футболу в Росії цього року.

Нагадаємо, що вибори президента Росії відбудуться 18 березня. На них балотуються вісім осіб, зокрема чинний президент Володимир Путін. Згідно із соціологічними опитуваннями, він буде переобраний, оскільки його найближчий суперник - комуніст Павло Грудінін набирає менш ніж 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram