ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив підвищити пенсії військовим до прийняття відповідного закону

"Сьогодні ми приймемо рішення підвищити пенсії для військовослужбовців в середньому на 1500 гривень".

Кабмін вирішив підвищити пенсії військовим до прийняття відповідного закону
Фото: Сергей Нужненко

Кабінет Міністрів вирішив підвищити пенсії військовослужбовцям до прийняття відповідного закону, за тимчасовою схемою.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

"Ми працювали довго, щоб знайти варіанти рішень, щоб хоча б тимчасово і підвищити пенсії військовослужбовцям, і зробити це без змін у законодавство. Ми зробили це, і сьогодні ми приймемо рішення підвищити пенсії для військовослужбовців в середньому на 1500 гривень. Також я обіцяв, що пенсія буде підвищена з 1 січня 2018 року, і я чергову обіцянку виконую. Весь перерахунок буде здійснено з 1 січня", - заявив прем'єр.

При цьому він закликав Верховну Раду прийняти закон, який дозволить зробити це підвищення постійним.

Нагадаємо, з 1 жовтня пенсії підвищили всім категоріям пенсіонерів, крім військових і працівників силових органів. Законопроект про перерахунок пенсій для цієї категорії Мінсоцполітики мало подати у Верховну Раду до 1 листопада, але не зробило цього. У кількох містах у зв'язку з цим пройшли акції протесту військових пенсіонерів.

13 грудня уряд повідомив, що законопроект про військові пенсії готовий, але перед внесенням у Раду його повинна ще розглянути Рада національної безпеки і оборони.

Для набуття чинності закон повинні проголосувати у двох читаннях, його має підписати президент і оприлюднити в офіційній пресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram