ГоловнаПолітика

Саакашвілі затримали в київському ресторані

Політику загрожує депортація в Грузію.

Колишнього голову Одеської ОДА Михайла Саакашвілі затримали в київському ресторані "Сулугуні".

Про це повідомили його найближчі соратники.

"Михайла Саакашвілі затримали в ресторані "Сулугуні" (провулок Музейний, 10)... Усі їдемо туди", - написав у фейсбуці Давид Сакварелідзе. "Михайла Саакашвілі зараз вивозять із ресторану "Сулугуні", - підтвердила прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж.

Нагадаємо, Україна отримала від Грузії запит на екстрадицію Саакашвілі, де його заочно засудили до 3 років позбавлення волі. У середині минулого місяця Мін'юст продовжив термін екстрадиційної перевірки до завершення розгляду в судах справ про позбавлення його громадянства України та відмову у статусі біженця.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Саакашвілі, в якій той просив переглянути рішення Державної міграційної служби відмовити йому в статусі біженця. Рішення набуло чинності, захист збирається подавати касацію. Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що для екстрадиції Саакашвілі після рішення Київського апеляційного адміністративного суду "немає жодних юридичних перешкод".

Проти Саакашвілі також розслідують кримінальне провадження в Україні, йому закидають отримання грошей від олігарха Сергія Курченка (ч.2 ст. 256 Кримінального кодексу, сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram