ГоловнаПолітика

Луценко: Курченко передав Саакашвілі 500 тисяч доларів

Луценко: Курченко передав Саакашвілі 500 тисяч доларів
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у слідства є дані про передачу олігархом-утікачем Сергієм Курченком людям Михайла Саакашвілі 500 тисяч доларів. Він нібито вирішив спонсорувати лідера "Руху нових сил" в обмін на повернення активів, які втратив після втечі в Москву.

Про це Луценко повідомив на брифінгу у вівторок.

"Особа, наближена до Саакашвілі, а саме Северіон Дангадзе [координатор РНС у Київській області] за згоди Саакашвілі звернувся до Курченка, який переховується в Москві, з пропозицією фінансувати діяльність Саакашвілі в обмін на інтереси членів ОЗГ. Ми зафіксували отримання з російської сторони близько 0,5 млн доларів США. Приблизно половину суми вилучили в Дангадзе під контролем спецслужб", - заявив генеральний прокурор.

Нагадаємо, Саакашвілі близько 08:00 піднявся на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності через обшук у квартирі, де він живе. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною виліз спецназ. Понад годину екс-президента Грузії на даху не спостерігалося. Однак о 09:08 Саакашвілі з'явився на краю даху. Він заявив, що його хочуть затримати. Саакашвілі закликав своїх прихильників не дати цього зробити. О 09:19 силовики відтягнули Саакашвілі від краю даху.

Слідчі дії проводить Генеральна прокуратура України, спецназ СБУ "Альфа" надає оперативний супровід. Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме - отримання грошей від Сергія Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram