ГоловнаПолітика

НАБУ заперечує проведення слідчих дій у Держфінмоніторингу

"Інформація про проведення "обшуків" чи "виїмок" у цій установі не відповідає дійсності".

НАБУ заперечує проведення слідчих дій у Держфінмоніторингу
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро заперечує проведення слідчих дій у Державній службі фінансового моніторингу.

Про це повідомила прес-служба НАБУ у Фейсбуці

"Офіційно повідомляємо, що ні 20 грудня, ні 21 грудня жодних слідчих дій у приміщеннях Державної служби фінансового моніторингу співробітники НАБУ не проводили. Отже, інформація про проведення "обшуків" чи "виїмок" у цій установі, яка з вечора 20 грудня наполегливо поширюється низкою народних депутатів, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що 29 листопада детективи НАБУ отримали рішення суду про надання тимчасового доступу до копій документів, які зберігаються в Держфінмоніторингу.

"Це визначення було скеровано на виконання в Держфінмоніторинг 6 грудня. Попередньо узгоджено, що копії документів, зазначених у постанові слідчого судді, Держфінмоніторинг надасть НАБУ наступного тижня. Жодних перешкод у проведенні досудового розслідування з боку Держфінмоніторингу не було", - повідомили в Бюро.

У НАБУ також підкреслили, що тимчасовий доступ до документів надано в рамках розслідування кримінального провадження, яке було внесено до реєстру розслідувань згідно з постановою Солом'янського суду Києва від 11 липня.

Нагадаємо, 20 грудня низка ЗМІ повідомило, що антикорупційні органи провели виїмку документів у Держфінмоніторингу у справі про можливі зловживання під час конфіскації 1,5 млрд доларів, арештованих на рахунках колишнього президента Віктора Януковича і його оточення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram