ГоловнаПолітика

Ціну газу для населення не змінюватимуть до наступного опалювального сезону

Прем'єр залишився глухим до вимоги МВФ.

Ціну газу для населення не змінюватимуть до наступного опалювального сезону
Фото: пресс-служба президента

Прем'єр Володимир Гройсман знову заявив, що в поточному опалювальному сезоні ціну на газ для населення не підвищуватимуть.

"У поточному опалювальному сезоні немає підстав для перегляду ціни. Ми готуємо нову формулу ціни, яка може бути затверджена з наступного опалювального сезону, ціна залежатиме від коливань ціни на газ на міжнародних ринках", - сказав він на підсумковій прес-конференції.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд заявив, що уряд України має відкоригувати ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня імпортного паритету.

МВФ у березні 2015 року схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF на $17,5 млрд. У рамках цієї програми Україна отримала чотири кредитні транші на загальну суму $8,7 млрд. На початку квітня було опубліковано текст Меморандуму між МВФ і Мінфіном, згідно з яким уряд має що півроку, починаючи з 1 квітня 2017 року, коригувати ціни на газ на внутрішньому ринку, щоб його вартість залишалася на паритетному рівні з ціною імпортного газу. Передбачалося, що такий механізм діятиме, поки тарифи на газ не буде повністю лібералізовано.

Згідно з чинним законодавством, до 1 жовтня 2017 року Кабмін повинен був відкоригувати (збільшити) ціни на газ для населення і теплокомуненерго, оскільки зросла його вартість на європейському ринку. Кабмін відмовився підвищувати ціни і направив фонду пропозицію щодо зміни формули розрахунку ціни.

Нинішні ціни на природний газ для населення діють із травня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram