ГоловнаПолітика

Гройсман прокоментував затримання його перекладача

"Можливо, хтось хотів би використати цю ситуацію проти мене. Я хотів би передати їм полум'яний привіт".

Гройсман прокоментував затримання його перекладача
Фото: Владислав Мусиенко

Голова українського уряду Володимир Гройсман у п'ятницю відзвітував перед депутатами Верховної Ради про затримання заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Станіслава Єжова, якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

"Цей співробітник, кадровий співробітник Міністерства закордонних справ, пройшов доволі серйозний службовий шлях. Він працював у МЗС, працював у відрядженні за кордоном у дипломатичному представництві, працював в Адміністрації президента, Верховній Раді та уряді. Не один місяць ми знали про те, що є підозра, що він працює на іноземні спецслужби. Завдяки Службі безпеки України він тривалий час був під повним моніторингом", - розповів прем'єр.

За його словами, коли контррозвідка зібрала достатню кількість матеріалів, Єжова затримали.

Гройсман наголосив, що доступу до державної таємниці в цього співробітника не було, тому витоку інформації не відбулося.

"Можливо, хтось хотів би використати цю ситуацію проти мене. Так ось, я хотів би передати їм полум'яний привіт і сказати одну річ: скільки б ви не намагалися мене дискредитувати, я завжди буду виявляти і публічно на це реагувати", - сказав він.

Нагадаємо, Єжова затримали 20 грудня. Встановлено, що він працював в інтересах Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ і передавав росіянам інформацію про зарубіжні поїздки Гройсмана і його переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram