ГоловнаПолітика

"Кримських дезертирів" Одинцова і Баранова суд залишив за ґратами

Клопотання захисту про домашній арешт суд відхилив.

"Кримських дезертирів" Одинцова і Баранова суд залишив за ґратами
Максим Одинцов (слева) и Александр Баранов
Фото: radiosvoboda.org

Дарницький районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому військовому ЗСУ Максиму Одинцову, якого звинувачують у державній зраді.

Як повідомляє 5 канал, адвокат просив відпустити підзахисного під домашній арешт. Звинувачення заперечувало - були побоювання, що Одинцов втече в окупований Крим. Врешті-решт суд став на бік прокурорів.

Напередодні Печерський суд продовжив утримання під вартою товаришу по службі Одинцова Олександру Баранову.

Нагадаємо, військовослужбовців Максима Одинцова та Олександра Баранова затримали в результаті проведення спецоперації СБУ в листопаді 2016 року на адміністративному кордоні з Кримом.

Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної Республіки Крим, під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв'язку з чим були оголошені в розшук. Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

Наприкінці грудня 2016 року військова прокуратура направила до суду справи Баранова і Одинцова, інкримінувавши їм дезертирство і державну зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram