ГоловнаПолітика

Затриманий у Рівному російський агент отримав 14 років

Його визнали винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

Затриманий у Рівному російський агент отримав 14 років
Фото: http://rusvesna.su

Корецький районний суд Рівненської області 18 грудня засудив до 14 років позбавлення волі з позбавленням військового звання громадянина України, який намагався завербувати військовослужбовця Збройних сил України в інтересах Росії.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Його визнали винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

Протиправна діяльність засудженого велася з березня 2016 року по 8 жовтня 2016 року. Він намагався за допомогою одного з офіцерів збирати дані, що містять державну таємницю.

Судячи з цих даних, ідеться про майора запасу Віктора Павленка, якого затримали минулого року в Рівному.

Нагадаємо, зараз у Мінську домовляються про обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР" у два етапи. На першому етапі "ДНР" і "ЛНР" повинні відпустити 74 українських полонених, а Україна - 306 сепаратистів. Це повинно відбутися до новорічних і різдвяних свят. На другому етапі Україна повинна буде звільнити 80 осіб, а "ДНР" і "ЛНР" - 20 полонених.

У рамках підготовки до обміну Україна масово випускає сепаратистів, у тому числі фігуранта кримінального провадження за фактом подій 2 травня 2014 року Євгена Мефьодова, обвинувачених у замаху на нардепа Олексія Гончаренка, колишнього мера Торецька (Дзержинська) Володимира Слєпцова, двох пособників "Новоросії ТВ", "батька ХНР" і багатьох інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram