ГоловнаПолітика

Львів вибрав ділянку під сміттєпереробний завод

Його побудують біля очисних споруд "Львівводоканалу"

Львів вибрав ділянку під сміттєпереробний завод
Фото: zaxid.net

Львівська міська рада на засіданні 21 грудня визначилася з ділянкою, на якій побудують сміттєпереробний завод. Він розташується біля очисних споруд "Львівводоканалу" на вулиці Пластовій, пише Zaxid.net.

Своїм рішенням депутати виділили на території "Львівводоканалу" ділянку площею 6,7 га для комунального підприємства "Зелене місто". Воно повинно виготовити технічну документацію для будівництва комплексу перевантаження і переробки твердих побутових відходів.

Нагадаємо, що 17 березня Львівська міськрада підписала меморандум із французькою компанією Egis про співпрацю в рамках підготовки комплексної стратегії поводження з відходами в місті. Французи пропонували побудувати сміттєвий завод на території ТЕЦ-2, але від цього проекту відмовилися через протести в сусідньому селі Сороки-Львівські.

Проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають із середини 2016 року у зв'язку із закриттям міського сміттєзвалища. Влітку 2017 року міськрада змушена була передати ці обов'язки з доплатою Львівській ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram