ГоловнаПолітика

НАБУ проводить обшуки в оточенні Мосійчука у справі про незаконне збагачення

Депутат не вніс у декларацію будинок.

НАБУ проводить обшуки в оточенні Мосійчука у справі про незаконне збагачення
Фото: EPA/UPG

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять обшуки в людей з оточення депутата Верховної Ради Ігоря Мосійчука (фракція Радикальної партії) у справі про можливе недостовірне декларування та незаконне збагачення.

Про це Українським Новинам повідомили в САП.

Обшуки проводять у людей з оточення Мосійчука, оскільки вони можуть зберігати дані, що свідчать про недостовірне декларування та незаконне збагачення Мосійчука.

Сам Мосійчук у фейсбуці написав, що від ранку НАБУ проводить обшуки вдома у його помічників і друзів.

"Слідчі дії почали проводити саме того дня, коли я поїхав на рекомендовану лікарями реабілітацію. Обшуки стосуються будинку, який я орендую і в якому я проживаю. Нібито я не вніс його в декларацію. Насправді це абсолютна маніпуляція: я в'їхав у цей будинок у січні 2017 і наступного року, відповідно до закону, внесу його в декларацію. До того ж, справу порушено ще рік тому - 2016 року", - зазначив він.

Нагадаємо, 17 вересня 2015 року генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить й отримує хабарза допомогу у підприємницькій діяльності. Після цього парламент за процедурою ad hoc (рішення, призначене для конкретної проблеми) негайно дав згоду на арешт Мосійчука, а 18 жовтня суд заарештував його. 15 листопада термін арешту Мосійчука минув і він вийшов на волю.

У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що зізнання було зроблене під тортурами.

Крім отримання хабара, Мосійчук звинувачується в хуліганстві, застосуванні насильства і втручанні в діяльність судових органів.

Розслідування кримінального провадження проти Мосійчука було завершене 22 жовтня 2015 року, однак за шість місяців підозрюваний і його захисники так і не ознайомилися з матеріалами справи, блокуючи його передачу до суду. У результаті суд визначив 25 квітня 2016 року крайнім терміном ознайомлення зі справою, а Генпрокуратура відправила обвинувальний акт на розгляд суду. Однак з того часу процес не зрушив з мертвої точки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram