ГоловнаПолітика

Саакашвілі продовжили термін перебування в Україні до 1 березня

При цьому політик заявив, що в його квартирі СБУ збирається провести обшук.

Саакашвілі продовжили термін перебування в Україні до 1 березня
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі повідомив, що Державна міграційна служба продовжила йому термін перебування в Україні до 1 березня 2018 року.

"Дуже ввічливі співробітниці Міграційної служби видали мені довідку про продовження терміну законного перебування в Україні ще на три місяці, при цьому навіть люб'язно пригостили чаєм. Одночасно залишається загроза - СБУ отримала ухвалу на обшук моєї квартири і службових приміщень у справі про державний переворот. Стеження за мною і моїми найближчими соратниками в останні дні, на око, подвоїлося, і про розпорядженнях Порошенка я вчора вже розповів", - написав він у фейсбуці.

На підтвердження своїх слів він опублікував фотографії відповідної довідки.

Нагадаємо, вчора Саакашвілі заявив, що його збираються заарештувати нібито за розпорядженням президента.

Громадянин Грузії Михайло Саакашвілі отримав отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА.

Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, і в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства щодо Саакашвілі.

У листопаді 2016 року Саакашвілі подав у відставку з посади голови ОДА, а влітку 2017 року президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

Саакашвілі був у той час на території США. На початку вересня 2017 року він незаконно перетнув кордон України за силової підтримки своїх прихильників і незабаром звернувся в Державну міграційну службу з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

24 жовтня Державна міграційна служба України відмовила колишньому голові Одеської ОДА Михайлу Саакашвілі в статусі біженця. Генпрокурор Юрій Луценко не виключив видворення Саакашвілі.

29 жовтня Саакашвілі оскаржив указ президента про припинення його українського громадянства.

Напередодні Саакашвілі повторно відмовили в статусі біженця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram