ГоловнаПолітика

ГПУ відправила до суду трьох українців і молдован за шпигунство

Допомагав групі громадянин Російської Федерації.

ГПУ відправила до суду трьох українців і молдован за шпигунство

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням організованої групи в складі чотирьох осіб у шпигунстві.

Як повідомляють на сайті ГПУ, серед обвинувачених - громадянин Молдови і троє українців. За спільництва громадянина Російської Федерації вони на території Одеської області і в зоні АТО займалися передачею і збором з метою передачі представникам іноземної організації відомостей, що становлять державну таємницю. Крім того, вони допомагали деяким представникам іноземної організації в проведенні підривної діяльності проти України.

Обвинувальний акт за звинуваченням зазначеної групи осіб за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України та особи іноземного громадянства за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України направлено до суду.

До обвинувачених за рішенням суду застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. З метою забезпечення конфіскації на їхнє майно накладено арешт.

Щодо громадянина РФ вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності в межах заочного розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram