ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві близько 2,5 тис. прихильників Саакашвілі вийшли на "Марш за народний імпічмент", - МВС

Правопорядок забезпечують близько 1,2 тисячі правоохоронців.

У Києві прихильники лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі вийшли на "Марш за імпічмент".

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, участь в марші беруть близько 2,5 тис. осіб.

У центрі столиці правоохоронці посилили заходи безпеки. Правопорядок забезпечують близько 1,2 тисячі правоохоронців - співробітники Національної поліції та військовослужбовці Національної гвардії. Зараз ситуація спокійна.

Учасники акції сформували колону і почали рух від бульвару Тараса Шевченка до вулиці Хрещатик. О 13:45 колона підійшла до Європейської площі, де буде проводитися мітинг.

Відзначимо, що в ході беруть участь переважно літні люди, молоді практично немає. На чолі колони йде Саакашвілі.

Нагадаємо, з 17 жовтня біля Верховної Ради розташували наметове містечко партії "Рух нових сил". Спочатку мітинг стояв під вимогами скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду та запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Дві з трьох вимог частково виконали депутати Ради, а законопроект про створення антикорупційного суду досі не готовий.

Через деякий час у мітингувальників з'явилася четверта вимога - закон про імпічмент.

12 листопада у "Марші обурених", який організувала партія "Рух нових сил", взяли участь понад 1000 осіб. Супротивники влади пройшли під снігом від Михайлівської площі до будівлі Ради.

Саакашвілі пообіцяв проводити віче під Верховною Радою щотижня, а також анонсував "Марш за імпічмент" на 3 грудня. Водночас він заявив, що до цього часу його збираються заарештувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram