>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Вибори голови Федерації футболу Києва не відбулися

Делегати позачергової конференції ФФК не отримали від керівництва федерації інформації про її фінансову діяльність за 2015-2017 роки.

Вибори голови Федерації футболу Києва не відбулися
Фото: sport.pl.ua

Реорганізація громадської організації "Федерація футболу міста Києва" у громадську спілку і вибори голови спілки, які були заплановані на 1 грудня, не відбулися.

Про це розповіли журналістам двоє з трьох претендентів на пост лідера київського міського футболу - відомий гравець і тренер Владислав Ващук і громадський діяч і спортивний менеджер Сергій Харченко.

Делегати Позачергової конференції ФФК - колективні члени федерації (представники клубів, місцевих футбольних об'єднань та ДЮСШ) не підтримали рішення про реорганізацію (67 голосів "за" з необхідних 72), оскільки не отримали від керівництва федерації вичерпної інформації про її фінансово-господарську діяльність протягом 2015-2017 років.

"Відсутність таких даних створює загрозу недостовірного формування та подальшого затвердження передавального акта, за яким все майно і кошти ФФК передаються організації-правонаступнику та затвердження якого є обов'язковою умовою для завершення процедури реорганізації ФФК", - повідомили кандидати.

З вимогою надати детальну інформацію про фінансово-господарську діяльність Федерації футболу Києва колективні члени ФФУ звернулися на етапі підготовки Позачергової конференції. Відповідний лист також підтримали два кандидати на посаду голови федерації Владислав Ващук та Сергій Харченко, які публічно висловлювали свої підозри щодо можливих фінансових зловживань з боку керівництва ФФУ. Однак, голова реорганізаційні комісії та головний бухгалтер організації відмовилися надати для перевірки первинні документи бухгалтерського обліку, про що було повідомлено делегатам Конференції.

Крім того, судячи зі змісту фінансового звіту київської організації, виплата матеріальної допомоги працівникам може призвести до втрати статусу неприбуткової організації. Також існують підозри в нецільовому використанні коштів, наданих Федерацією футболу України на статутну діяльність ФФК.

Саме ці факти і стали причиною відмови частини делегатів Конференції підтримати проведення реорганізації Громадської організації "Федерація футболу м. Києва" у Громадську спілку "Федерація футболу м. Києва". Тому відповідне рішення не отримало достатньої кількості голосів.

Не затвердивши пункту порядку денного про реорганізацію, Конференція не могла продовжувати розгляд наступних питань порядку денного, зокрема щодо проведення виборів керівника організації, про що учасникам зборів повідомив директор юридичного департаменту ФФУ Ігор Грищенко, посилаючись на відповідні юридичні норми.

Нагадаємо, раніше ФФУ затвердила проект масштабної реформи українського клубного футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram