>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК довічно дискваліфікував ще трьох російських спортсменок

Кількість справ проти російських спортсменів у зв'язку з порушенням антидопінгових правил зросла до 36.

МОК довічно дискваліфікував ще трьох російських спортсменок
Горнолыжный центр «Роза Хутор» в Сочи
Фото: www.sochi2014.com

Міжнародний олімпійський комітет відсторонив російських лижниць Юлію Чекалеву і Анастасію Доценко, а також біатлоністку Ольгу Зайцеву від участі в майбутніх Олімпіадах і анулював результати їхніх виступів на іграх у Сочі в 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба МОК, передає "Интерфакс".

"Чекалева, Доценко і Зайцева визнані такими, що порушили антидопінгові правила і відсторонені від участі в змаганнях", - ідеться в рішенні комісії Міжнародного олімпійського комітету.

На Олімпіаді в Сочі Зайцева виграла "срібло" в складі збірної Росії, яка зайняла друге місце в жіночій естафеті.

У цей час кількість справ, відкритих комісією МОК проти російських спортсменів у зв'язку з порушенням антидопінгових правил, зросла до 36.

"Кількість справ, відкритих дисциплінарною комісією, збільшилася до 36 після проведеного повторного дослідження проб", - ідеться в заяві МОК.

Розслідування триває, тож можливе збільшення кількості справ. Слухання у справах 26 спортсменів проведені, одне з них завершено.

Нагадаємо, російських спортсменів почали дискваліфікувати після публікації доповіді Річарда Макларена про масове використання допінгу в Росії. У розслідуванні йшлося, що близько тисячі російських спортсменів систематично порушували антидопінгові правила в період з 2012-го по 2014 рік. За даними Макларена, "брудні" допінг-проби збірної Росії підміняли на "чисті" за участю міністерства спорту і за активного сприяння ФСБ.

Через допінг Росія втратила перше місце в медальному заліку Олімпіади в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram