ГоловнаПолітика

Матіос поскаржився на недопуск військових прокурорів у військові частини

Генштаб заявив, що допуск осіб організовано згідно із вимогами законодавства.

Матіос поскаржився на недопуск військових прокурорів у військові частини
Фото: Влад Мусиенко

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос поскаржився, що його співробітників припинили пускати на територію військових частин.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ZIK.

"Охорона військових арсеналів - незначна. Після вибухів у Калинівці військові прокурори в рамках кримінального провадження пішли для дослідження та перевірки стану зберігання і охорони інших складів, що залишилися. Так ось, за розпорядженням начальника Генерального штабу заборонили пускати військових прокурорів на територію військових частин", - заявив Матіос.

Прес-служба Генерального штабу у відповідь заявила, що охорона важливих військових об'єктів посилена, а допуск осіб на них організований суворо згідно із вимогами чинного законодавства.

"У зв'язку із зростанням терористичних загроз, у Збройних силах України посилено охорону арсеналів, баз, складів та інших військових частин. Водночас, застосовується низка невідкладних заходів щодо обладнання охорони важливих військових об'єктів сучасними системами спостереження і протидії від несанкціонованого проникнення на територію, що охороняється. Допуск осіб на зазначені об'єкти організований і здійснюється суворо до вимог чинного законодавства. Збройні Сили України всебічно сприяють діяльності правоохоронних органів щодо підтримання правопорядку у військових частинах та здійснення правоохоронцями визначених законодавством функцій та завдань, зокрема і щодо посилення безпеки військових об'єктів", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що після вибухів у Калинівці представники "Народного фронту" та деякі інші політичні сили почали вимагати відставки начальника Генерального штабу Віктора Муженка, оскільки, на їхню думку, саме він повинен відповідати за пожежу. Серед тих, хто підтримав таку вимогу, виявився секретар РНБО Олександр Турчинов та військовий прокурор Анатолій Матіос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram