ГоловнаПолітика

Мосійчук перебуває у важкому стані, але притомний

"Вони поранили не народного депутата, вони поранили звіра".

Мосійчук перебуває у важкому стані, але притомний
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Ігор Мосійчук, який постраждав у результаті вибуху 25 жовтня, перебуває у важкому стані, але притомний.

Про це журналістам розповів лікар Ігор Панівець, завідувач стаціонару клініки "Борис", куди привезли Мосійчука.

"Стан важкий. Учора почалося і сьогодні завершилося оперативне втручання. Тривало близько трьох годин, тому що було дуже багато осколків, які ми видаляли. Зараз пацієнт перебуває в палаті інтенсивної терапії. Стан важкий, до середнього ще рано, але з ним можна спілкуватися", - сказав він.

За його словами, у Мосійчука сильно посічені кінцівки, зламана права рука, на стегні велика рана, були осколки в м'яких тканинах потиличної ділянки голови.

Мосійчук у змозі спілкуватися з журналістами. В ефірі 112 каналу він сказав, що залишився живий завдяки професійним діям тілоохоронця, який загинув. "Руслан зі мною менш ніж місяць. Я виходив з каналу разом з ним. Він штовхнув мене на землю, тільки завдяки цьому я залишився живий і життєво важливі органи не постраждали, хоча я був набагато ближче до епіцентру вибуху, спрямованого саме на мене", - повідомив Мосійчук.

Депутат також натякнув, що буде мстити. "Вони поранили не просто народного депутата, вони поранили звіра. Для них краще, щоб я помер. Тому що тепер я не зупинюся ні перед чим і буду особисто вести слідство і виносити вирок", - заявив депутат.

Нагадаємо, 25 жовтня в Києві біля будівлі телеканалу "Еспресо.TV" прогримів вибух. Вибухівку заклали в залишений мотоцикл. У результаті було поранено п'ять осіб. Двоє з них, охоронець Мосійчука і випадковий перехожий, незабаром померли від поранень, ще троє були госпіталізовані. Серед них - нардеп Ігор Мосійчук і політолог Віталій Бала. За фактом вибуху порушено кримінальну справу за ст. 258 КК "Терористичний акт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram