ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв від 200 до 1000 грн надбавки до пенсії з 1 жовтня

Прем'єр вважає зарплату у 3200 грн недостатньою.

Гройсман пообіцяв від 200 до 1000 грн надбавки до пенсії з 1 жовтня
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів про майбутнє підвищення пенсій з 1 жовтня.

"Зараз дефіцит Пенсійного фонду - 140 млрд грн, 85% українських пенсіонерів живуть на межі бідності. Ми готові це змінити, у нас є моделі і найближчим часом ми їх запропонуємо. В роботі з МВФ 99% всіх позицій є спільними", - заявив Гройсман в програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

За словами прем'єра, з 1 жовтня в уряду спільно з МВФ буде спільне рішення, яке зробить можливим підняття понад 5 мільйонам українських пенсіонерів пенсії. І що кожен з них отримає підвищення від 200 до 1000 гривень.

Прем'єр-міністр також зазначив, що збільшення мінімальної заробітної плати до рівня 3200 грн є недостатнім для нормального життя громадян.

"Людина, яка працює, має отримувати нормальну заробітну плату. Вибачте, але 3200 грн - це не ті кошти, які можна вважати достатніми", - сказав Гройсман.

Він вважає нормальною ситуацію, коли б приватні підприємці платили гідні зарплати тим працівникам, які заробляють гроші для них.

Нагадаємо, що влада планує на поточній сесії затвердити пенсійну реформу. Її формат наразі не визначений, але у Верховній Раді є пропозиція запустити накопичувальну систему. Вона передбачає, що з зарплати буде відраховуватися 2% (з щорічним підвищенням на 1 процентний пункт до 7%) на особистий накопичувальний рахунок. Цей накопичувальний внесок збираються виділити з податку на доходи фізичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram