ГоловнаПолітика

"Народний фронт" заступився за Мартиненка

Партія вважає справу політичним переслідуванням.

"Народний фронт" заступився за Мартиненка

Партія "Народний фронт" вважає справу проти екс-нардепа Миколу Мартиненка політичною і звинувачує НАБУ у фальсифікації звинувачення.

Затримання Мартиненка в партії назвали ознакою вибіркового правосуддя і політично мотивованих дій, повідомила прес-служба НФ.

"Так звана "справа Мартиненка" НАБУ намагається фальсифікувати вже півтора року. Однак ніяких доказів проти нього так і не було знайдено", - стверджується в повідомленні.

НФ нагадує, що в Мартиненка і членів його сім'ї місяць тому пройшли обшуки, і зазначає, що санкцію на них видав скандальний суддя Олександр Бобровник.

"Саме в Бобровника НАБУ сподівається отримати санкцію на утримання Миколи Мартиненка під вартою", - стверджує партія.

При цьому НФ вважає, що ніякої необхідності в арешті немає.

"Микола Мартиненко своїми діями довів, що не боїться, він ніяк не міг перешкоджати слідству, ні від кого не переховувався і перебуває в Україні. Ще влітку минулого року він публічно заявляв про готовність здати правоохоронним органам свій закордонний паспорт", - зазначено в повідомленні.

Партія вважає, що справу Мартиненка керівники НАБУ використовують "для перемикання уваги від провалів у своїй роботі".

"Народний фронт" вимагає об'єктивного розслідування, незалежного суду, недопущення вибіркового правосуддя і виключення політичної мотивації в діяльності антикорупційних органів. Партія також вимагає від Вищої ради правосуддя негайного відсторонення судді Солом'янського райсуду Києва Бобровника.

Нагадаємо, НАБУ ввечері в четвер затримало Миколу Мартиненка. В рамках якої справи, поки що неясно.

11 грудня 2015 року НАБУ повідомило, що почало розслідувати два кримінальні провадження щодо Мартиненка. Перша справа розслідується за фактом закупівлі держпідприємством "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уранового концентрату в австрійській компанії, друга - за фактом отримання хабарів при закупівлі держпідприємством "Енергоатом" устаткування в чеській Škoda. Колишній нардеп мав статус свідка в цих справах.

Мартиненко відмовився від депутатського мандата наприкінці 2015 року на тлі звинувачень у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram