ГоловнаПолітика

Мартиненка затримано на строк до 72 годин

Адвокат стверджує, що претензії до екс-депутата не стосуються "Енергоатому".

Мартиненка затримано на строк до 72 годин
Николай Мартыненко

Колишнього депутата Миколу Мартиненка затримало НАБУ на термін до 72 годин до рішення судом питання про обрання запобіжного заходу.

Про це повідомив адвокат Мартиненка Петро Бойко.

"Ми не розуміємо, в чому підозрюють Миколу Мартиненка. Зрозуміло лише, що йдеться не про справу, пов'язану з "Енергоатомом". Це тим більше дивно, бо навіть в "Енергоатому" немає ніяких доказів правопорушень. Затримання детективи НАБУ мотивували тим, що Мартиненко міг втекти з України. Це повний абсурд, тому що в 2015 році він добровільно відмовився від депутатської недоторканності - це дієвий доказ того, що він не збирався нікуди ховатися. Микола Мартиненко постійно наголошував, що він перебуває в Україні і готовий надати слідству інформацію з будь-яких питань. А влітку минулого року він навіть публічно заявляв про готовність здати свій закордонний паспорт", - сказав адвокат.

"Абсурдною є також інформація деяких представників НАБУ, нібито екс-депутат уникав отримання повідомлення про підозру. Детективи НАБУ тільки ввечері змогли показати підозру, підписану прокурором САП. Після чого Микола Мартиненко законослухняно відправився в НАБУ для здійснення відповідних процесуальних дій", - вказав Бойко.

"Захист доведе в суді повну безпідставність будь-яких підозр щодо Миколи Мартиненка. Більш того, ми будемо домагатися притягнення до кримінальної відповідальності фальсифікаторів з НАБУ і з Солом'янського райсуду на кшталт одіозного судді Бобровника. Ми прогнозували і прогнозуємо, що питання про обрання запобіжного заходу "випадково" потрапить до згаданого Бобровникова, проти якого НАБУ порушувала справу і який слухняно виконує всі вказівки НАБУ", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, НАБУ ввечері в четвер затримало Миколу Мартиненка.

11 грудня 2015 року НАБУ повідомило, що почало розслідувати два кримінальні провадження щодо Мартиненка. Перша справа розслідується за фактом закупівлі держпідприємством "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уранового концентрату в австрійській компанії, друга - за фактом отримання хабарів при закупівлі держпідприємством "Енергоатом" устаткування в чеській Škoda. Колишній нардеп мав статус свідка в цих справах.

Мартиненко відмовився від депутатського мандата наприкінці 2015 року на тлі звинувачень у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram