ГоловнаПолітика

Гройсман розповів про результати роботи уряду за рік

Прем'єр зазначив, що рік пройшов непросто.

Гройсман розповів про результати роботи уряду за рік
Фото: 24tv.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман окреслив результати, яких вдалося досягти за рік роботи уряду. Так, серед досягнень Кабміну фігурують зростання мінімальної зарплати, а також зарплат вчителів і лікарів.

"Головне, чого нам вдалося досягти - ми втримали ситуацію. Було дуже багато проблем і побоювань: що не вистачить грошей у бюджеті, що ми не забезпечимо належний рівень надходжень, що восени (2017 року - ред.) уряд взагалі кане в лету. Але ми вистояли. І не просто вистояли, а змогли забезпечити стабілізацію ситуації і навіть вийти на економічне зростання. Не допустили поглиблення політичної кризи. Ми підняли мінімальну зарплату вдвічі. До нас її ніхто не піднімав, і впевнений, що після нас не буде. Ми підняли на 50% зарплати вчителям і на 30% - лікарям. Акумулювали кошти для ремонту доріг", - розповів прем'єр в ефірі програми "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

Рік, за словами прем'єра, видався непростим.

"Була дуже велика відповідальність, багато проблем. А коли людина пропускає все через себе, це все непросто", - зазначив Гройсман.

"Що важливо: ми позначили пріоритети подальшого реформування. Це - пенсійна реформа, розгортання кардіоцентрів по всій країні, збільшення закупівель ліків. Ми перейшли до збільшення видобутку українського газу", - розповів прем'єр.

Що стосується звіту уряду, прем'єр сподівається, що парламент проголосує за нього найближчим часом.

"Звіт перебуває у Верховній Раді і зараз розглядається комітетом. Будь-якої він може бути винесений на голосування. Я знаю, що внесені дві постанови: одна - прийняти до відома (роботу уряду - ред.), друга - визнати незадовільним", - зазначив Гройсман, але водночас уточнив, що звіт є обов'язковим підсумковим - за результатами року - документом уряду і випадково співпав із закінченням річного терміну перебування його на чолі Кабміну.

Повну версію інтерв'ю чекайте на LB.ua найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram