ГоловнаПолітика

Порошенко назвав рішення суду ООН "багатообіцяючим"

Президент сподівається на позитивне рішення за позовами України проти РФ.

Порошенко назвав рішення суду ООН "багатообіцяючим"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає важливим визнання позовів України проти Росії юрисдикцією Міжнародного суду ООН в Гаазі і сподівається на позитивне для Києва рішення судової інстанції.

Про це він заявив журналістам в Лондоні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогоднішнє рішення в Гаазі є багатообіцяючим, коли за обома судовими позовами судом було визнано юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі. Впевнені: сьогодні ми на правильному шляху і сподіваємося на успішний розгляд зазначених позовів", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні суд ООН ухвалив проміжне рішення за позовом України проти РФ. Згідно з думкою суддів, докази України про фінансування Росією тероризму - недостатні, тому у забезпечувальних заходах в цій частині позову відмовлено.

Водночас суд вирішив забезпечувальні заходи в іншій частині позову - про дискримінацію етнічних українців і кримських татар в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, він зобов'язав Росію дозволити роботу Меджлісу кримськотатарського народу і надати доступ до навчання українською мовою в Криму.

Як на Росію, так і на Україну покладено зобов'язання уникати порушення конвенції про расову дискримінацію. Також суд зажадав зробити все необхідне, щоб залагодити конфлікт на Донбасі мирним шляхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram