ГоловнаПолітика

МЗС закликало світ стежити за виконанням Росією рішення суду ООН

Українська сторона продовжує готуватися до слухань по суті.

МЗС закликало світ стежити за виконанням Росією рішення суду ООН
Фото: mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ України закликає світове співтовариство стежити за виконанням Росією рішення Міжнародного суду ООН.

Про це повідомила у Фейсбуці заступник глави МЗС Олена Зеркаль.

"Ми очікуємо, що РФ невідкладно і повністю виконає рішення суду і припинить порушення міжнародного права щодо України. Ми закликаємо все міжнародне співтовариство дуже ретельно стежити за виконанням рішення цього Суду і притягнути Росію до відповідальності за кожен факт порушення цього рішення", - написала вона.

Зеркаль зазначила, що українська сторона продовжує готуватися до слухань по суті, щоб "остаточно довести свідоме й зухвале порушення РФ норм міжнародного права".

"Сьогоднішнє рішення суду не звільняє Російську Федерацію від обов'язку дотримувати зобов'язання за обома конвенціями (Міжнародною конвенцією про боротьбу з фінансуванням тероризму від 1999 року і Міжнародною конвенцією про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1969 року, - ред.)", - зазначила заступник глави МЗС.

Нагадаємо, в січні 2017 року Україна звернулася до Міжнародного суду ООН для залучення РФ до відповідальності за підтримку тероризму і за дискримінацію етнічних українців і кримських татар в тимчасово окупованому Криму. Українська сторона наполягає, що Росія порушила дві відповідні конвенції.

З 6 по 9 березня відбулися слухання за позовом України про введення тимчасових заходів впливу проти Росії.

Детальніше про процес у суді ООН читайте в статтях на LB.ua "Міжнародний суд ООН: юридичний "фронт" боротьби з Росією" та "Дієздатність міжнародного права. Випробування судом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram