ГоловнаПолітика

Оболонський райсуд Києва викликав Януковича на засідання 4 травня

Засідання розпочнеться о 10 годині ранку.

Оболонський райсуд Києва викликав Януковича на засідання 4 травня
Фото: tsn.ua

Оболонський районний суд Києва викликає екс-президента втікача Віктора Януковича на засідання у справі про державну зраду, яке відбудеться 4 травня.

Відповідна повістка опублікована на сайті "Судова влада України".

Зазначається, що Янукович повинен з'явитися на засідання на 10 годину.

Фото: ob.ki.court.gov.ua

Нагадаємо, 17 січня 2017 року Генпрокуратура отримала копію заяви Януковича з проханням ввести війська в Україну. Мова йде про документ, який зачитував постпред РФ в ООН Віталій Чуркін. Раніше прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не отримував офіційного листа від Януковича з проханням ввести війська. А в російській генпрокуратурі заявили, що такого листа не існує. Проте пізніше в МЗС РФ таки визнали, що Янукович просив Путіна ввести війська, але заявили, що це був "не лист, а заява".

ГПУ долучила документ до обвинувачення проти Януковича, а 14 березня обвинувальний акт передали до суду. Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він здійснив держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму і об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

28 березня Апеляційний суд вирішив, що справу екс-президента розглядатиме Оболонський райсуд Києва. Оскільки Янукович перебуває на території РФ, судити його будуть заочно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram