ГоловнаСвіт

Суд відхилив позов стюардеси "Аерофлоту" про розмір одягу

Стрункість є необхідною умовою роботи бортпровідників, оскільки в салоні літака обмежений простір, вважають в авіакомпанії.

Суд відхилив позов стюардеси "Аерофлоту" про розмір одягу
Фото: EPA/UPG

Тушинський суд Москви відмовив у задоволенні позову стюардеси Ірини Єрусалимської до "Аерофлоту", поданого через вимоги авіакомпанії до допустимого розміру одягу, росту й ваги бортпровідників.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Для задоволення вимог стюардеси суд не знайшов підстав і вимоги компанії "Аерофлот" визнав законними, повідомляє прес-служба суду.

У лютому кілька стюардес "Аерофлоту" подали в суд на авіакомпанію, звинувативши її керівництво в дискримінації співробітників за зовнішнім виглядом. Зокрема, було заявлено, що в 2016 році авіакомпанія стала збирати дані про розмір одягу стюардес.

Пізніше, як стверджувала одна з працівниць, їм повідомили, що на закордонні рейси будуть призначатися лише стюардеси з розміром одягу не більш ніж 46-й. Все ж, хто не підходить під ці параметри, зможуть літати тільки на внутрішніх російських рейсах. Стюардеси скаржилися, що при переведенні на внутрішні рейси вони втратили частину зарплати.

Єрусалимська також просила суд визнати дискримінаційною цю вимогу до розміру одягу і стягнути з відповідача 1 млн рублів як відшкодування морального збитку, а крім того компенсувати утриману зарплату.

Своєю чергою "Аерофлот" заявив, що заперечує дискримінацію своїх бортпровідників за зовнішнім виглядом і віком. При цьому представники компанії стверджували, що стрункість є необхідною умовою роботи бортпровідників, оскільки в салоні літака обмежений простір. Крім цього дається економічне обґрунтування певних вимог до фізичних даних членів екіпажу.

"Обсяги одягу безпосередньо пов'язані з вагою людини. Своєю чергою, будь-яке збільшення ваги, що перевозиться літаком, збільшує кількість споживаного палива. З цієї причини авіакомпанія змушена нести істотні додаткові витрати", - йдеться в заяві "Аерофлоту".

Важливим фактором, на думку авіакомпанії, є те, що пасажири "віддають перевагу молодим і струнким стюардесам".

Як повідомлялося, в Єгипті розповнілих телеведучих відсторонили від ефірів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram