ГоловнаСвіт

ЄС закликав Туреччину до "прозорого розслідування" порушень на референдумі

Євросоюз не буде вітати Ердогана з перемогою на референдумі.

ЄС закликав Туреччину до "прозорого розслідування" порушень на референдумі
Фото: EPA/UPG

Єврокомісія у вівторок, 18 квітня, закликала Туреччину розслідувати можливі порушення на конституційному референдумі, який відбувся 16 квітня, повідомляє DW.

"Ми закликаємо владу почати прозоре розслідування порушень, про які було заявлено", - цитує представника Єврокомісії Маргарітіса Схінаса агентство Reuters.

Він також повідомив, що якщо турецький президент Реджеп Таїп Ердоган перейде "від риторики до справ у питанні смертної кари, це буде чітким сигналом, що Туреччина не хоче бути членом європейської сім'ї".

За словами Схінаса, питання смертної кари - це більше, ніж червона лінія.

"Це найчервоніша з усіх червоних ліній", - цитує Схінаса агентство AP.

Нагадаємо, 18 квітня один зі спостерігачів Ради Європи, член австрійського парламенту Алєв Корун повідомив, що в місії спостерігачів є підозра, що 2,5 млн голосів на конституційному референдумі в Туреччині могли бути підтасовані.

Згідно з попередніми даними за підрахунком голосів, "так" запропонованій реформі, яка значно розширює повноваження президента, сказали трохи більше як 51% громадян, які взяли участь в голосуванні.

Як повідомило одне з поінформованих джерел агентства Reuters, Євросоюз не буде вітати Ердогана з перемогою на референдумі.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина може провести референдум і з питання вступу в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram