ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд заарештував передбачуваного організатора теракту в петербурзькому метро

Підозрюваний залишиться під арештом до 3 червня.

Суд заарештував передбачуваного організатора теракту в петербурзькому метро
Теракт в петербургском метро
Фото: EPA/UPG

Басманний суд Москви заарештував гаданого організатора теракту в метро Петербурга Аброра Азімова.

Про це повідомляє "Новая газета".

Азімова підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.205 (Теракт) і ч.2 ст.222.1 КК РФ (Незаконне зберігання вибухових речовини або вибухових пристроїв).

Суд задовольнив клопотання слідства і заарештував Азімова на місяць і 16 діб. Він залишиться під арештом до 3 червня.

Адвокат підсудного Армен Задоян перед засіданням заявив, що його підзахисний визнав свою провину в повному обсязі. Під час попереднього допиту, як заявив представник слідства, Азізов підтвердив свою участь у підготовці теракту.

"Я згоден з арештом, але про те, що я причетний до вибуху - я такого не говорив. Є участь, але непряма. Я не усвідомлював, що я допомагаю людям. Мені давали команду", - заявив Азізов у суді.

Він також розповів, що закінчив сім класів школи, одружений і має трирічну дитину. Останнім часом проживав в селищі Лісове містечко в Одинцовському районі.

Нагадаємо, ФСБ затримала Азімова в Підмосков'ї в Одинцовському районі 17 квітня. Під час затримання в нього знайшли заряджений пістолет Макарова. Співробітники ФСБ запитали, чи здогадується він, чому його затримали. Азімов відповів ствердно.

За даними "Коммерсанта", спецслужби вирахували передбачуваного організатора вибуху, перевіряючи телефонні контакти виконавця теракту Акбаржона Джалілова. За версією слідства, саме Азізов підготував смертника, який скоїв теракт у петербурзькому метро.

Теракт у метро Петербурга стався 3 квітня. Бомба вибухнула в перегоні між станціями "Технологічний інститут" і "Сінна площа". Загинули 15 осіб (включаючи виконавця теракту), ще близько 50 осіб постраждали.

Слідство стверджує, що теракт здійснив уродженець Киргизії Акбаржон Джалілов. Повідомляли, що він планував два вибухи. Ще одну бомбу знайшли на станції "Площа повстання", її вдалося знешкодити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram