ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Гаданий убивця Нємцова заявив про свою невинність у суді

Обвинувачений у вбивстві Нємцова стверджує, що плутав його з Березовським.

Гаданий убивця Нємцова заявив про свою невинність у суді
Подозреваемый в убийстве Немцова
Фото: ph.livejournal.com

Заур Дадаєв, обвинувачений у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова, заявив про свою невинність у Московському окружному військовому суді (МОВС).

Він розповів, що 27 лютого 2015 року під час убивства був у квартирі на Веєрній вулиці, повідомляє "Интерфакс".

"Ми з Русланом Геремеєвим їздили в мечеть на намаз. Я був удома до ночі 28 числа. З цього району я не виїжджав до виїзду в Грозний - 1 березня", - сказав Дадаєв.

Він також зазначив, що плутав Нємцова з Борисом Березовським, тому думав, що він уже давно помер.

Дадаєв пояснив, що під час затримання визнав свою провину, щоб "інших не чіпали", але в суді він попросив присяжних не зважати на цю фразу.

У справі про вбивство Нємцова неодноразово згадують ім'я колишнього заступника командира батальйону "Північ" Руслана Геремеєва, але процесуального статусу він не має. Сторона потерпілих вважає, що він був одним з організаторів убивства.

За словами Дадаєва, Геремеєв у 2014 році відмовлявся звільнити його з батальйону, незважаючи на третю контузію. Тоді він уперше приїхав у Москву. Геремеєв запропонував йому допомогти з пошуком роботи. Дадаєв заявив, що він знав би, якби Геремеєв був причетний до вбивства Нємцова.

Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. У скоєнні злочину звинувачують Заура Дадаєва, братів Анзора і Шадіда Губашевих, а також Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram