ГоловнаСвіт

Австралія змінює програму міграції на користь своїх національних інтересів, - Тернбулл

Австралійський уряд припинить дію основної робочої візи для іноземців.

Австралія змінює програму міграції на користь своїх національних інтересів, - Тернбулл
Малкольм Тернбулл
Фото: EPA/UPG

Уряд Австралії вирішив припинити дію основної робочої візи для іноземців - візи №457, і змусити свою програму міграції працювати в своїх національних інтересах.

Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл, передає news.com

"Ми - нація іммігрантів і завжди нею будемо залишатися, але перевага при пропозиції роботи має надаватися австралійцям. Тому ми скасовуємо візу №457, на підставі якої досі в нашій країні на тимчасовій основі були іноземні працівники. Ми більше не можемо дозволяти, щоб віза 457 служила гарантією отримання робочого місця, яке може і повинно бути надано австралійцям. Програма міграції повинна працювати в наших національних інтересах", - заявив голова уряду.

За словами Тернбулла, уряд, натомість, ініціює введення нових тимчасових віз для іноземних працівників, які краще враховуватимуть потреби країни в кваліфікованих працівниках і висувати до останніх більш суворі вимоги. Як уточнює Рейтер, ідеться про краще знання англійської та вищої кваліфікації працівників, а кількість спеціальностей, які дають право на роботу, буде зменшено з нинішніх більш ніж 200. 

Крім того, за даними Рейтер, нову візу видаватимуть спочатку на два роки, а для отримання подальшої візи - чотирирічної - потрібно довести вищий рівень володіння англійською мовою.

Тимчасову робочу візу №457 в Австралії ввели в 1996 році і досі вона залишалася головним інструментом залучення австралійськими роботодавцями кваліфікованих іноземних працівників на термін до чотирьох років. Станом на 30 вересня 2016 року 95 757 осіб працювали за цією ж візою в Австралії. Рейтер відзначає, що люди, які вже працюють в Австралії за візою №457, зможуть продовжити роботу.

Як повідомляли раніше, президент США Дональд Трамп посилить правила видачі робочих віз H-1B.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram