ГоловнаСвіт

Австралія прийняла 10 тис. сирійських біженців

Австралія щорічно приймає понад 13 тис. біженців з інших країн світу.

Австралія прийняла 10 тис. сирійських біженців
Фото: wikipedia.org

В Австралію перебралася більша частина сирійських біженців, переселення яких передбачено урядовою програмою.

При цьому опозиційні політики звинуватили владу в сегрегації претендентів на притулок за релігійною ознакою, повідомляє Australian Associated Press.

"Підхід, коли пріоритетом, замість першочергової необхідності, вважається релігія, - огидний. Це расова дискримінація або дискримінація за релігійною ознакою", - заявив сенатор від партії "Зелених" Нік Маккім.

Представники уряду звинувачення відкинули, наголосивши, що відбір кандидатів ґрунтувався на наданні переваги "найбільш переслідуваним", якими, безумовно, є християни.

Зараз 10 з 12 тис. осіб, переселення яких передбачено згаданою програмою, вже оселилися в Австралії. Іншим двом тисячам видали в'їзні візи.

Крім цієї програми, яка є одноразовою, Австралія щорічно приймає понад 13 тис. біженців з інших країн світу, а з 2019 року цю квоту буде збільшено до 18 750 осіб.

Як повідомляли на початку січня, влада Австралії має намір ускладнити отримання громадянства. При цьому в Австралійській міграційній раді закликали владу "не демонізувати мігрантів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram